Doperwtensoep met aardappel, komijn en munt

_dsc0054

Ingredienten:

  • 800 g aardappelen, in stukken
  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel smoked paprika
  • 1 liter groentebouillon
  • 350 g doperwten (diepvries)
  • handvol muntblaadjes, gehakt
  • vers brood, om erbij te serveren

Bereiden:

Hak de aardappelen grof in een keukenmachine. Verhit de olie in een grote pan en fruit de stukjes ui 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de komijn en smoked paprika toe en laat 2 min meebakken. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook. Dek af en laat 5-7 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe.

Neem met een schuimspaan een kwart van de groenten uit de pan en zet apart. Draai de rest van de groenten met de bouillon in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel. Roer de achtergehouden groenten en de munt erdoor.

Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met brood.