New York Cheesecake met aardbeiensaus

_dsc3418

 

Ingrediënten

 • 100 g zandkoekjes, verkruimeld (Digestive)
 • 40 g boter, gesmolten
 • 750 g roomkaas (MonChou)
 • 150 g suiker
 • 2 afgestreken eetlepels bloem
 • geraspte schil van ½ citroen (of meer, als je dat lekker vindt)
 • 1 theelepel vanille-extract of de zaadjes van ½ vanillestokje
 • 3 eieren en 2 eidooiers
 • 125 g volle crème fraîche

 

Bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Knip twee repen van ongeveer 8 cm breed uit een stuk bakpapier, bekleed daarmee de binnenkant van de opstaande rand van de taartvorm en plak ze met boter aan de rand vast. Ze moeten ongeveer 3 cm boven de rand uitsteken.
 3. Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde zandkoekjes, verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Zet 10 à 15 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven en zet daarna de oven hoger op 200 °C.
 4. Klop de roomkaas 30 seconden met een handmixer of in een keukenmachine, zodat hij mooi glad wordt. Voeg vervolgens één voor één de ingrediënten toe, waarbij je telkens eventjes klopt: de suiker, de bloem, de citroenrasp, de vanille en dan één voor één de eieren en de eidooiers. Eindig met de crème fraîche, terwijl je net genoeg klopt om het er goed doorheen te mengen.
 5. Schenk het mengsel in de vorm en zet in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 minuten tot 100 °C, en laat 1 uur bakken. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 1 uur in staan, met de deur op een kiertje.
 6. Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in de koelkast zet. Wacht ten minste 12 uur, zo mogelijk een hele dag alvorens hem op te dienen: daar wordt de cheesecake alleen maar lekkerder van.